Bloggen

tisdag, mars 8, 2016 - 22:02
20160307_124548.jpg
Nu är det dags för Ylva och Anna, hållbarhetsansvariga i vårt projekt. Läs bloggen och få reda på mer om deras arbete!

Hej!

Anna och Ylva här. Vi är de två hållbarhetsansvariga för projektet och tänkte nu skriva lite om vårt arbete - vad vi gjort hittills och vad vi planerar framöver.

 

I höstas startade vi upp en regelbunden kontakt med skolan i Tatum. Det var viktigt för oss att få en tydlig bild av hur skolan ser ut, deras behov och att de känner sig delaktiga i projektet. Särskilt eftersom vi ibland förväntat oss att de behöver helt andra saker än vad det sedan har visat sig! Det är utmanande att enbart ha en skriftlig kommunikation och det är alltid lika roligt att se missuppfattningar från båda hållen i mailen.

 

Efter många mail fram och tillbaka har vi nu iallafall en ganska klar bild av läget och vi har knutit de första vänskapsbanden med personer på plats. För vår del startar det riktiga arbetet nu när vi har mer koll på läget. Det vi planerar härnäst är att ha en utbildning för oss i gruppen för att lära oss mer om elinstallationer och solceller. Vi håller också på att utforma ett utbildningsmaterial till personal och elever på skolan för att både inspirera och informera om installationen.

 

Vi ser fram emot att jobba vidare i vår och hoppas att ni vill fortsätta följa vårt arbete!

 

Över och ut!

Anna och Ylva, hållbarhetsansvariga

 

P.s. Vi jobbar också mycket hårt med hållbarheten inom gruppen och har därför utsett David att inte bara vara tekniskt ansvarig utan också fikaansvarig, något som han har tagit på största allvar. Utsikterna för gruppens fortsatta överlevnad ser därför god ut, liksom hållbarheten i resten av projektet. D.s.