Bloggen

torsdag, maj 12, 2016 - 22:16
IMG_20160512_215124.jpg
Dags för Hannes, ekonomiansvarige i projektet, att få berätta mer om sitt arbete plus lite annat kul som hänt oss här i Uppsala... och vi pratar inte om valborg.

Hej!

Dags för mig att presentera mig, jag heter Hannes och är ekonomiskt ansvarig för Kamerunprojektet. Det innebär att jag gör budget, håller koll på hur mycket pengar vi har och hur mycket som behövs och andra ekonomi-relaterade saker. Just nu ska jag precis börja kontakta olika företag för offerter, och försöka hålla mig informerad om de olika återförsäljare av solceller och tillbehör som finns lokalt i Kamerun, eftersom vi har tänkt köpa all teknik så lokalt som möjligt.

Tidigare idag var vi även ute och träffade två gymnasielärare, Martin och Mats på Grillska Gymnasiet här i Uppsala som ska hjälpa oss med lite utbildning i el, så att Ylva och David som ska åka ned har bra koll på hur vi rent praktiskt ska installera allting. Jättekul att se engagerade gymnasielärare som kan tänka sig att donera sin tid till oss och det här projektet!

Andra härliga nyheter är att vi i Uppsalagruppen har skaffat ett Instagram- och ett facebook-konto! Där kommer massa härliga grejer läggas upp, följ oss jättegärna på ewb_uppsala på instagram, och Ingenjörer Utan Gränser i Uppsala på Facebook!

Och med det tackar jag för mig!

Hannes Larsson