Bloggen

måndag, februari 8, 2016 - 09:34
IMG_4186.JPG
Nu ska ni få träffa Joakim Nyman som är finansiellt ansvarig för vårt Solcellsprojekt i Uppsala. Läs bloggen om ni vill veta mer om hans arbeta med att få ihop pengar till vårt projekt.

Hej!

Nu har julen och nyår passerat och jag vill passa på att hälsa en försenad god Jul och gott nytt år! Vi på projektet har höga förhoppningar på det framtida året eftersom projektet planeras vara slut i början av nästa år!

Innan julen jobbade vi, tillsammans med en underliggande eventgrupp i Uppsala med att sälja julkort för att få in finans till projektet. Tanken var dels att få in pengar, men också att göra ett event för att komma igång och för att visa att vi finns. Ingenjörer utan gränser i Uppsala är nämligen relativt nystart och har ännu inte så många anhängare.
Detta event gick väldigt bra och vi lyckades sälja ungefär 130 Julkort och fick in nästan 15 000 kronor!!
Detta tycker vi fungerar som ett väldigt bra startblock inför det kommande året, men vi har fortfarande en bit kvar innan vi har fått in den finans vi behöver för att kunna utföra projektet..
Under våren kommer därför ett antal Stipendier sökas och företagskontakt kommer att tas för att fixa finansen! Det kommer dock att hända mycket mer här i Uppsala, närmast ligger troligtvis försäljning av tygmärken som man kan ha till sin kära studentoverall.

Men nu ska vi inte bara prata om pengar, utan det finns mycket annat kul vi gör som man kan skriva om!
Det är nämligen så att några ur KTH projektet SODIS-projektet åker ner till Tatum i början av Februari och de ska hjälpa oss med en förstudie till vårt projekt. Detta gör att vi kan dimensionera vårt projekt mycket bättre och till slut veta ganska tidigt ungefär vad vi kommer att behöva!

Det var allt från mig, hoppas ni är lika peppade på detta projekt som jag är!!

Joakim Nyman, finansiellt ansvarig.