Bloggen

måndag, december 28, 2015 - 18:02
bild julkorten.jpg
Nu har vi dragit igång vårt första utlandsprojekt i Uppsala och ni kommer kunna följa vårt arbete här på hemsidan!

Att utföra ett utlandsprojekt för ingenjörer utan gränser kräver mycket planering innan det genomförs. Vi i Uppsala tänkte därför att det kunde vara kul att få följa vårt första projekt någonsin från början till slut. Varje månad kommer vi komma med nya uppdateringar så ni får följa hela vår resa. En resa som om allt går som det ska kommer leda till att solceller installeras på en skola i byn Tatum i Kamerun.

Vi är en grupp på 6 personer lokaliserade i Uppsala som jobbar med projektet. Jag, Emilia Helander, projektledare, samt Uppsalas projektkoordinator, Susanna Thörnqvist, blev involverade i projektet i maj 2015 och i augusti satte vi ihop en projektgrupp. Mer om dem kommer ni förhoppningsvis få veta av dem själva i deras egna blogginlägg längre fram. Sedan vi blev en projektgrupp har vi haft en uppstartstid då vi har planerat vårt framtida arbete. Vi har börjat att lägga budget, vi har mailat fram och tillbaka med våra kontakter i Tatum för att få all den info vi kan tänkas behöva och vi har nu i juletider också sålt julkort för att börja få in finansiering till projektet. Det är de julkorten ni kan se på bilden ovan.

Planen är att installationen av solcellerna ska äga rum i december 2016. Då ska vi ha samlat in alla pengar vi behöver, planerat installationen och ha allt klart för avresa ner till Tatum, Kamerun. Där ska solceller sättas upp för att driva lampor och datorer på en skola med ca 60 elever. Det är inte det största projektet i Ingenjörer utan gränsers historia men det är det första för oss i Uppsalagruppen och vi hoppas att ni ska tycka att det är lika kul att få följa vår resa som det är för oss att genomföra den.

God fortsättning

Emilia Helander, projektledare