Bloggen

onsdag, juni 21, 2017 - 12:44
iug9178.JPG.JPG
Tillsammans med Ingenjörer utan gränser vill Sandvik främja barns och ungdomars möjlighet till utbildning, inspirera unga att bli ingenjörer och stötta projekt i utvecklingsländer baserade på ingenjörskompetens.

Hållbarhet är en viktig fråga för Sandvik, deras medarbetare och kunder. Sandviks avsikt med samarbetet är att utveckla tekniska hållbara lösningar anpassade till lokal kompetens, värderingar och kultur och att bidra till en hållbar utveckling genom till exempel internationella volontärprojekt. Ett annat viktigt mål med samarbetet är att främja teknikintresset i samhället och att locka fler att välja en teknisk utbildning.

Om Sandvik
Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 43 000 anställda och verksamhet i över 150 länder. Deras verksamhet är baserad på unik kompetens inom materialteknik, omfattande kunskap om industriella processer och nära samarbete med kunder. Detta har gett dem en världsledande position inom följande huvudområden: verktyg och verktygssystem för skärande metallbearbetning; maskiner och verktyg, tjänster och tekniska lösningar för gruv- och anläggningsindustrin; produkter i avancerade rostfria stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning.

http://www.home.sandvik/