Bloggen

fredag, september 30, 2016 - 22:24
Namnlös.png
OpenHack anordnades för första gången förra året i Malmö tillsammans med ett antal andra aktörer, i syfte att uppmärksamma hur öppen källkod kan användas för humanitär utveckling. Projektet var ett uppskattat initiativ som prisades av alla inblandade parter. Inför årets upplaga är vi i Ingenjörer utan gränser nu stolta över att ha blivit nominerade till ett hedersamt pris för Årets hållbara projekt, samtidigt som vi ser fram emot att bredda konceptet ytterligare.

I december förra året arrangerade Ingenjörer utan gränser tillsammans med en rad andra parter OpenHack, ett initiativ för att uppmärksamma hur mjukvaru-utveckling genom open-source kan användas för humanitära syften. Eventet ägde rum i Malmö under en helg i december och succén var ett faktum, något som märktes både hos det stora intresset hos de hjälporganisationer som deltog med projektuppslag och i det stora antalet deltagare. En ny upplaga av eventet kommer äga rum i Lund även detta år och planeringen är nu i full gång. Planen är också att bredda initiativet till att täcka in fler delar av landet - vi är säkra på att alla kan bidra till en bättre värld, oavsett inom vilket kompetensområde man verkar!

Samtidigt som den andra upplagan av eventet planeras för fullt är vi även stolta över att projektet är en av de nominerade till CIO Awards, under kategorin Årets hållbara projekt. Bland de andra nominerade är BRIS: Barnens Rätt I Samhället för sin utveckling av en app som låter barn visa sina känslor genom emojies; H&M för sin kamp för att minska sin miljöpåverkan i hälften, Malmö stad för sina ansträngningar att slaget Stadens miljöpåverkan, och NCC för att visa världen hur små investeringar kan leda till kraftigt minskar de företag miljöpåverkan!Läs mer och se alla nominerade här.

För oss är det en stor ära att vara en av de nominerade och vi ser det som ett bevis för att detta projekt är ett viktigt inslag för att visa att alla kan bidra till en bättre morgondag! Håll dig uppdaterad om OpenHack och årets utmaningar på openhack.io och följ projektet på facebook.