Bloggen

onsdag, december 21, 2016 - 02:05
IMG_3832.JPG
Till vår stora ära och glädje, har OpenHack tagit hem priset som Årets digitala inspiratör, på IDGs CIO awards 2016. Ett erkännande som betyder mycket för OpenHacks framtid och som verkligen visar att vi är på rätt spår i vår strävan att visa hur alla, oavsett kompetens, kan bidra till är bättre värld.

Måndag den 19/12, gick CIO awards 2016 av stapeln på Berns Salonger i Stockholm. Bland de ca 200 gästerna, främst CIOs och IT-chefer på stora svenska företag fanns Ingenjörer utan gränser på plats nominerade till "Årets hållbara projekt” för konceptet OpenHack. Totalt närvarade vi med 8 personer från både förra årets och detta årets projektgrupp. 

 

Titeln Årets hållbara projekt kammade vi inte hem, utan det gjorde NCC med projektet Loop Rocks. Ett stort grattis till NCC, som verkligen var värdiga vinnare! Deras projekt, som går ut på att omsätta spillmaterial från byggen, är ett lysande exempel på hur en traditionell branch kan införa hållbart tänkade genom digital teknik och idéer från delningsekonomin. Dessutom har projektet stor potential att utvecklas vidare.  

 

Innan kvällen var slut skulle dock även priset ”Årets digitala inspiratör” delas ut. Här fanns inga nominerade.. men motiveringen var tydlig och det blev alltså Ingenjörer utan gränser och OpenHack! En oerhört glädjande överraskning! Det känns otroligt kul tycker vi som jobbat med projektet, att få ett sådant erkännande! Det visar att Openhack är ett lyckat koncept! Inte minst är vi extremt glada att få utmärkelsen som inspiratör, då grundtanken bakom projektet är att visa att även IT-ingenjörer kan bidra till en hållbar framtid för alla. 

 

Vi är extremt tacksamma att ha mottagit detta ärofyllda pris och likaså att uppmärksammas på denna gala, tillsammans med de andra projekten - som alla förtjänar uppmärksamhet och erkännande! Vi är även extremt tacksamma för allt stöd och uppskattning och erbjudande om stöttning, som vi stött på från organisationer och individer både under och utanför galan. Vi ser fram emot att ta projektet vidare, med planer för att expandera både geografiskt och genom breddning av konceptet som sådant.

 

Mer information om CIO awards finns på: http://cio.event.idg.se/event/cio-awards-2016

En artikel kring priset och projektet finns på: http://cio.idg.se/2.1782/1.672233/open-hack-coding-humanity-cio-2016

 

Följ oss gärna i sociala medier för att direkt ta del av nya uppdateringar!

Facebook: /openhackgr8cph

Twitter: @openhackgr8cph

Instagram: @openhack

Webb: openhack.io

 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 16.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none}