Bloggen

söndag, oktober 30, 2016 - 17:06
Kristin Holmberg hos Mavuno.jpg
Så börjar varje dag när man stiger ut från sitt rum och nästan alltid är det soligt. Jag heter Kristin och jobbar tillsammans med Ingenjörer utan gränsers vattenprojekt i distriktet Karagwe i nordvästra Tanzania. Jag gör mitt examensarbete här nere inom hållbar vattenförsörjning. På onsdag har halva tiden gått (känns lite sorgligt). Det har varit väldigt spännande att jobba med ett verkligt projekt på andra sidan jorden, kan varmt rekommendera det!

Vad har jag då gjort? Jo, vattenprover har tagits, dimensioner kartlagts, tankkvalitet undersökts och förutsättningar för förbättring utretts. Om man ska va lite mer detaljerad håller jag på att undersöka hur två distributionssystem bör utformas för att säkerställa en hållbar vattenförsörjning, framförallt utifrån vattenkvalitet och dimensionering av ledningsnätet. Den mesta datan är insamlad och nu är det mest problemlösning, modellering och rapportskrivning kvar.

När jag har varit här nere har jag självklart lagt tid på att rest runt lite och kommer åka till västra Tanzania inom kort. Ska även till Rwanda nästa helg och på slutet blir det en snabbvisit på Zanzibar. :)

Jag har upplevt så mycket här. Lärt mig kidogo (lite) kiswahili, traditionell folkdans, firat födelsedag på tanzanianskt vis, sett fantastiska landskap, upplevt den enorma glädje när regnet kommer, åkt 12-passagerarplan, handtvättat i morgonsolen och restaurangat vid Victoriasjön.
Denna resan kommer vara ett minne för livet. Jag kommer sakna många härifrån, ugglorna som hoar, aporna som vandrar på taket på nätterna och alla härliga skratt. Men än har jag fyra veckor kvar, å vem vet vad jag kommer uppleva mer?

Avslutar med ett fenomenalt ordspråk: Om den röda jorden en gång fastnat mellan tårna kommer du återvända!

Mvh
Kristin