Bloggen

måndag, augusti 21, 2017 - 17:10
Nu är projektet avslutat och byggnaden står färdig för bruk på skolan i Wulugu, Ghana. Resan hit har varit otrolig och vi har mängder med fantastiska minnen med oss hem till Sverige.

De senaste veckorna har vi haft fullt upp med att färdigställa komposteringssystemet. Vi har målat till sent på kvällarna och flängt fram och tillbaka till staden bredvid för att köpa det sista materialet. För att skolan ska kunna nyttja byggnaden och dess system så bra som möjligt har vi lagt mycket fokus på att utbilda personal och studenter på skolan. I veckan har vi haft möte med de jordbrukslärare som sedan ska fortsätta hålla utbildningar om hur avfallet ska omvandlas till gödsel. Vi har även haft en stor presentation av projektet för alla elever där de kom med massor bra frågor och funderingar om hur faciliteten fungerar. Till sist hade vi en stor och väldigt lyckad invigning där bland annat rektorn höll tal, det klipptes band, poppades skumpa och delades ut presenter.

 

Vi har utnämnt en kille som ska vara ansvarig för underhåll av byggnaden (se bilden med killen med postenmössan). Därför kommer vi fortsätta hålla kontakt med skolan om hur det går med användningen och underhåll av faciliteten.

 

Vi har nu tackat av alla underbara personer i Wulugu för vår vistelse där och nu väntar några dagars välförtjänt semester innan vi åker hem till Sverige igen. Vi är extremt nöjda med resultatet av projektet och ser fram emot att se hur skolan kommer använda faciliteten och hur projektet kommer hjälpa samhället.

 

Robert & Felicia